top of page

Oslo KFUM Sjøkorps 

Sjøkorpset er en selvstendig organisasjon under Oslo KFUM, og vi har drevet med opplæring av barn og unge i snart 100 år.

 

Foreningsidè

 

  • Sjøkorpset er en forening åpen for alle barn og ungdom mellom 10 og 15 år.

 

  • Sjøkorpset er dessuten åpen for videre medlemskap også etter at ungdomstiden er over.

 

  • Sjøkorpset skal gi medlemmene opplæring i: Seiling, sjømannskap, ansvar, ledelse, sjø- og kystkultur, miljøvern og foreningsmiljø.

 

  • Sjøkorpset skal la medlemmene få oppleve: Sjølivets felleskap, naturen og dens krefter, resultater av innsats, seg selv som en del av en helhet, fremmede steder og kulturer, kontraster, selvstendighet, positivt slit og kystkultur.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

Foreningen

 

Sjøkorpset er en frivillig organisasjon der vi i utgangspunktet ønsker alle velkommen. Av sikkerhetsmessige årsaker setter vi et krav om at våre medlemmer må kunne svømme for å kunne delta på seilturer.

 

Våre undervisningslokaler er lokalisert i nærheten av Aker Brygge i Oslo og undervisningen foregår på tirsdager kl 18.00 - 20.00. 

 

Alder

 

Fordi vår virksomhet krever en viss modenhet, ser vi helst at de som ønsker å bli med er over 10 år.

 

Undervisning

 

Så lenge været tillater det forgår undervisningen på våre båter med praktisk trening i seiling og sjømannskap. På vinterhalvåret gir vi opplæring opp mot båtførerprøven, seilteori, navigasjon, miljø og bærekraftighet, knuter og mye mer. Vi har 100 års erfaring med opplæring i det maritime og flere av våre ledere har D5L (Kystskipperen).

 

Når medlemmene er gamle nok til å bli ledere fortsetter opplæring blant annet mot å bli skipper på våre båter, noe som krever offentlig sertifisering.

bottom of page